Oslobodimo Vračar: I dalje se ne zna ko su investitor i izvođač radova u Vidovdanskoj ulici 1Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs (Arhiva)

Odbornici Skupštine Beograda iz grupe „Oslobodimo Vračar“ upozorili su danas da iako je istražni postupak za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici proširen na još lica, građani nisu dobili odgovor na pitanje ko su investitor i izvođač radova na toj lokaciji.

Oni su ispred zgrade opštine Vračar održali još jedan protest sa kog su zatražili smenu odgovornih iz te lokalne samuouprave kao i smenu zamenika gradonačelnika Beograda Goran Vesića.

„Treba pustiti tužilaštvo da obavlja svoj posao, ali ne možemo ignorisati činjenicu da su službenici opštine Vračar izdali dozvole za gradnju i da niko ne podleže bilo kakvoj odgovornosti. Dovoljno je da pogledate o kakvim firmama je reč i da svakome sve bude jasno, izgleda samo ne onima koji o dozvolama i odlučuju“, naveo je Samofalov a prenela ta odbornička grupa.

Ocenio je da će i pored činjenice da je Grad na sebe preuzeo obavezu da se naplati sa investitorom, štetu „zapravo plaćati Beograđani“.

„Pitanje nad pitanjima je ko je tu gradio i ko tek namerava da gradi na dve parcele jer je jasno da će od investitora, čiji je račun već bio u blokadi i koji ima osnivački kapital od 1.000 dinara, Grad moći da se naplati samo oduzimanjem parcele sa koje su potkopani temelji susedne zgrade“, naveo je Samofalov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari