Srđan Lepojević živeo je osam godina u neformalnom naselju kod Belvila, odakle se iselio 26. aprila, kad i svi njegovi stanovnici. Međutim, sada spava na ulici. Budući da nije iz Beograda, vraćen je u Prokuplje, gde je primio 20. 000 dinara jednokratne pomoći. Međutim, tada mu je, kako kaže, rečeno da opština nema mogućnosti da mu obezbedi alternativni smeštaj, pa je spavao u gradskim parkovima.


Ipak, pre nedelju dana vratio se u Beograd. Živi na železničkoj stanici Novi Beograd. Prima novčanu socijalnu pomoć od 5.700 dinara i nema mogućnosti da se sam pobrine za alternativni smeštaj. Lepojević kaže da ih je nakon iseljenja, kada su porodice iz Beograda vraćene u Prokuplje, tamo sačekalo nekoliko službenika opštinske uprave koji su ispratili preostalih devet porodica u njihove kuće. Međutim, on je jedini koji u tom gradu nema nikakvu imovinu na svoje ime, te nije dobio krov nad glavom.

Prema njegovim rečima, opština Prokuplje, Centar za socijalni rad i ostali koji su bili uključeni u proces iseljenja su upoznati sa ovim problemom, ali niko ne može da mu pomogne.

– Imao sam baraku u naselju kod Belvila, a ostao sam bez ikakvog smeštaja. Prevaren sam iako imam sve papire – kaže Lepojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari