Otvoren Muzej Mladenovca 1

Rekonstruisani Muzej Mladenovca danas je svečano otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ponosni smo na ovu investciju koju je inicirao Grad Beograd i Muzej grada Beograda u koju je uloženo oko 30 miliona dinara, istakao je Vesić i zahvalio se Ministarstvu privrede na podršci, preneo je Beoinfo.

Navodeći da Muzej nije radio 10 godina, Vesić je istakao da je veoma važno da stanovnici Mladenovca, a posebno mladi mogu da vide izložbe, poput današnje „Ćilim”, i dodao da se na taj način podiže kvalitet života njenih građana.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja Muzeja koji je, kako je istakao, veoma važna ustanova za tu opštinu.

Muzej Mladenovca predstavlja ličnu kartu naše opštine i siguran sam da će ovo biti najlepša ustanova i centar kulturnog i društvenog okupljanja, rekao je Glišić.

Povodom otvaranja Muzeja Mladenovca, priređena je izložba „Ćilim” koju čini 25 reprezentativnih primeraka ćilima iz zbirke Muzeja Mladenovca i osam pozajmljenih iz privatnih kolekcija. Raskošni ćilimi, različiti po stilu, funkciji i tehničkim karakteristikama, izrađivani su od kraja 19. do sedeamdesetih godina 20.veka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari