Otvoren plivački turnir u Beogradu 1Foto:Beoinfo

Na bazenima SRC „Milan Gale Muškatirović“ danas je svečano otvoren međunarodni plivački miting „Trofej Beograda“, koji se 17. godinu zaredom održava u prestonici Srbije. Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović je izrazio zadovoljstvo što može da pozdravi prisutne u ime grada Beograda, koji je veoma ponosan na međunarodni karakter „Trofeja Beograda“, saopštava Beoinfo.

Učesnici dolaze iz 13 zemalja i ovo je jedan od načina da se razvija plivanje kao bazični sport, rekao je Mladenović.  Svim plivačima, naročito našim, želim da ispune norme koje ih kasnije vode na velika svetska i evropska takmičenja – rekao je on i svim sudijama i zvaničnim licima takođe poželeo uspešan turnir.  Mladenović je zahvalio Plivačkom savezu Beograda i Plivačkom savezu Srbije na sjajnoj organizaciji turnira.

Predsednik Plivačkog saveza Beograda Ivan Đorđević istakao je da je „Trofej Beograda“ jedno od najkvalitetnijih takmičenja koje se održava u našoj zemlji.  Organizator „Trofeja Beograd 2018“ je Plivački savez Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, Sekretarijata za sport i omladinu.

Učestvuju reprezentacije Turske, Belorusije i Gruzije, kao i klubovi iz Grčke, Rusije i Hrvatske, uz nastup najboljih srpskih plivača.  Himnu Srbije pred početak prve trke otpevao je hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, saopštio je Beoinfo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari