Otvoren Sajam sporta 1Foto: Tviter/Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano je danas otvorio Šesti
međunarodni Sajam sporta pod sloganom Srbija – zemlja sporta.

On je istakao da da sa ponosom možemo reći da smo, u godini koja je iza nas, još jednom dokazali da smo sportska nacija i da je uveren da srpski sport ima blistavu budućnost.

Cilj nam je da kroz edukaciju i zabavu motivišemo sve, a naročito decu, da se bave sportom, kako rekreativno tako i profesionalno, rekao je Udovičić, otvarajući Sajam sporta.

Cilj nam je, kaže Udovičić, i da naglasimo prave životne vrednosti i mladim ljudima pokažemo da vredi naporno raditi, trenirati i davati uvek sve od sebe. U svečanom otvaranju učestvovali su i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i naši proslavljeni sportisti, Borislava Perić Ranković i Davor Štefanek.

Sajam sporta se održava u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije od 24. do 26. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma.

Na Sajmu sporta 2017, pod nazivom „Srbija, zemlja sporta”, učestvuje 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnici najznačajnih sportskih institucija u Srbiji, najvažnije nacionalne sportske i obrazovne institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari