Otvorena smotra izviđača 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio je danas na Kalemegdanu smotru Saveza izviđača Srbije u kojoj će učestvovati više od 800 izviđača iz zemlje i sveta.

Otvaranju su prisustvovali zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Vesić je rekao da će učesnici smotre imati priliku da upoznaju Beograd i vide da je on kosmopolitski grad, otvoren za nove ljude i nova saznanja. Pripadate jednoj velikoj organizaciji čiji zadatak nije samo da ljudi upoznaju prirodu, već da se uče pravim vrednostima i postanu dobri članovi društva.

Mi smo poznati kao dobri domaćini i siguran sam da će srpski izviđači biti odlični domaćini, poručio je Vesić. Starešina Saveza izviđača Srbije Tanja Janković je rekla da joj je srce puno, jer otvaranju smotre prisustvuje veliki broj ljudi. Potrudili smo se da vam pripremimo dobar program, da se dobro zabavite, družite i upoznate naš glavni grad, ali isto tako da našim izviđačima pružimo mogućnost da upoznaju kulturu drugih naroda. Zbog toga je moto naše smotre „Izviđaštvo za sve“, navela je Janković.

U smotri, koja će trajati do 5. avgusta, učestvuju izviđači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Omana, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Francuske, Slovenije, Izraela i iz mnogih gradova širom Srbije, preneo je Beoinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari