Otvoreno "Božićno seoce" 1Foto:Beinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je večeras otvaranju manifestacije „Božićno seoce“ ispred Hrama Svetog Save, koja se održava u sklopu ovogodišnje „Beogradske zime“.

Vesić je istakao da treću godinu zaredom, ispred Hrama Svetog Save, Srpska pravoslavna crkva, Grad Beograd i opština Vračar organizuju ovu manifestaciju, koja je, kako je rekao, uglavnom namenjena deci i prilagođena januarskim verskim praznicima, preneo je Beoinfo.

Prema njegovim rečima, na ovaj način Grad Beograd pokazuje poštovanje prema veri i tradiciji, a sa druge strane, kako je ocenio, organizuje lep i prigodan program za decu tokom čitavog januara, u vreme školskog raspusta. „Time se nastavlja ‘Beogradska zima’, koja ove godine sadrži preko 700 sati programa, na preko 130 lokacija.

Ova manifestacija nikada nije bila bogatija i raznovrsnija, čime pokazujemo koliko je za Grad Beograd bitan period u kojem proslavljamo novogodišnje i božićne praznike“, kazao je Vesić. Pre početka manifestacije Božićno seoce, Vesić je u kripti Hrama Svetog Save zajedno sa patrijarhom Irinejem prisustvovao dodeli paketića za decu u organizaciji Verskog dobrotvornog starateljstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari