Pametne raskrsnice za regulisanje saobraćaja 1Saobracajni fakultet, prezentacija regulisanja saobraćaja Foto: Saobraćajni fakultet u veikim gradovima Foto: Saobraćajni fakultet

Studentima Saobraćajnog fakulteta u Beogradu juče su predstavljena najnovija rešenja za regulisanje saobraćaja u gradovima koja se oslanjaju na visokotehnološke platforme, a koje mogu značajno da unaprede odvijanje saobraćaja, saopštio je ovaj fakultet.

Prezentacija je organizovana uz podršku kompanije Yunex Traffic, koja učestvuje u modernizaciji semafora u Beogradu kroz uvođenje sistema adaptilne svetlosne signalizacije koja u stvarnom vremenu prati zbivanja u saobraćaju i prilagođava im se.

Kako se navodi u saopštenju, Saobraćajni fakultet i  Yunex Traffic  imaju zajednički cilj, da daju podršku i podstrek mladim inženjerima da ostvare svoj pun potencijal kroz razmenu iskustava sa ekspertima i sticanje znanja o najsavremenijim tehnološkim rešenjima u saobraćaju.

„Veliki gradovi suočeni su sa izazovima kako najefikasnije moguće iskoristiti raspoloživu infrastrukturu, kroz savremeno upravljanje saobraćajem. Razvoj brzih procesora i inteligentnih tehnologija, omogućio je razvoj i kreiranje kompleksnih adaptibilnih sistema  namenjenih upravljanju rada svetlosnih signala duž koridora ili zona“, stoji u saopštenju Saobraćajnog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari