U okviru projekta „Da Beograd diše“ koju je pokrenulo Udruženje vaspitača Beograda, juče je i zvanično počela akcija ozelenjavanja beogradskih vrtića. Naime, Ljiljana Jovčić, sekretar za dečju zaštitu, sa predstavnicima JP „Srbijašume“ i Udruženja vaspitača Beograda zasadila je jelku u vračarskom vrtiću „Guliver“. To je, inače, treća faza projekta „Da Beograd diše“, koji je finansirao Sekretarijat za dečju zaštitu.


– Cilj projekta je da kod naših najmlađih sugrađana razvija svest o tome da treba čuvati i negovati životnu sredinu kako bi imali lep i čist grad. Akcija će se sukcesivno odvijati i po drugim vrtićima, a sadićemo ne samo jelke nego i ostalo drveće – kazala je Jovčić.

U prvoj fazi realizacije ovog projekta vaspitači su prošli edukaciju o reciklaži, dok su u drugoj po vrtićima postavljeni kontejneri za prikupljanje sekundarnih sirovina.

– Osim što negujemo, sadimo i čuvamo našu šumu, mi praktično i proizvodimo kiseonik. Poklanjajući ove četiri jelke, vrtiću smo poklonili i dva do tri kubika kiseonika – kazala je Anđelka Jevtović, rukovodilac Službe za marketing i projekte JP Srbijašume.

Predstavnici Udruženja vaspitača još jednom su pozvali roditelje koji su kupili jelke sa busenom da ih ne bacaju nego donesu u najbliži vrtić, gde će ponovo biti zasađene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari