Žitelji opštine Stari grad, ali i ostali građani koji žele da se upoznaju sa novinama, dostignućima i akcijama iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, ali i da daju svoje predloge iz ove oblasti to mogu da učine na novom interaktivnom veb sajtu www.eko-portal.net, koji je juče pokrenut. Savet za ekologiju opštine Stari grad u saradnji sa Medijskim edukativnim centrom pokrenuo je ovaj portal, a podržali su ga i nadležni gradski i republički organi i brojne međunarodne organizacije.


– Opština nastavlja akcije iz ekologije, ovoga puta na višem tehnološkom nivou, a Eko-portal biće dostupan svim našim građanima koji znaju da koriste internet. To će biti interaktivan sajt na kome će biti postavljena najnovija dostignuća najnovije vesti iz ekologije, kako na lokalnom tako i na globalnom planu. Svi naši korisnici moći će da postavljaju svoja rešenja ekoloških problema i poboljšanju zaštite životne sredine, da daju sugestije, postavljaju pitanja na koja će im stručnjaci odgovarati – izjavila je juče na prezentaciji Eko-portala zamenica predsednice opštine Stari grad Ana Danilović.

Prema rečima Miomira Rajčevića iz Medijskog edukativnog centra ovaj portal trebalo bi da doprinese buđenju ekološke svesti, uključivanju populacije i unapređenju ekološke gradske ekološke sredine.

– Ekološka situacija na Starom gradu je dobra, mada bi mogla da bude bolja. Očekujem od građana da nas posete na portalu, da se javljaju i daju svoje predloge, pokreću akcije. Medijski edukativni centar već je dobio dozvolu od Ministarstva prosvete da u osnovnim i srednjim školama pokrenemo razne ekološke radionice u kojima će deca aktivno učestvovati, a njihovi radovi (crteži, animacije, tekstovi, fotografije…) postavićemo na Eko-portal – rekao je Rajčević.

Eko-portal za sada ima samo ćiriličnu verziju, a uskoro bi trebalo da dobije i latiničnu, kao i verziju na engleskom jeziku. Na ovom portalu posetioci će između ostalog moći da pogledaju i kratak film o Starom gradu.

 

Pokloni za prve blogere

Prvih 50 posetilaca koji se registruju na blogu Eko-portala dobiće na poklon besplatnu vožnju – razgledanje Beograda sa reka brodom Beograd 25. Prvih 50 posetilaca koji pošalju fotografiju snimljenu na temu „Stari grad koji volim“ učestvuju u takmičenju za mobilni telefon, a svi oni koji imaju od 15 do 22 godine i pošalju na istu adresu adresu video klipa na Youtube, učestvovaće u takmičenju za dva mesta u letnjem filmskom kampu. Dodatne informacije na www.eko-portal.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari