Sanacija zatvorenih bazena u Sportskom centru „11. april“ počeće naredne sedmice, čime će taj prostor posle 20 godina biti vraćen u funkciju, najavila je direktorka tog centra Snežana Stiković.


Pripremni radovi krenuli su krajem prošle godine, kada je potpisan ugovor sa izvođačem radova. Investitor je Grad, a projekat sprovodi Agencija za javne nabavke, navela je Stikovićeva.

– Ovo je zvanično početak druge faze radova, koja će obuhvatiti sanaciju sva tri zatvorena bazena (olimpijskog, 50-metarskog, 25-metarskog i školskog, za obuku neplivača), kao i celokupnog prostora. Obimni radovi uključiće zamenu pločica, termoizolaciju krova, zamenu stakala, elektroradove, postavljanje mašinske instalacije: klimatizacije, ventilacije, podnog grejanja, kao i instalaciju vodovoda i kanalizacije – navela je direktorka centra.

Prema ugovoru, kako je najavila, radovi treba da budu gotovi do leta ove godine. Međutim, želja je investitora da kompletna rekonstrukcija bude gotova do 11. aprila 2012, datuma po kome centar nosi ime i kada opština Novi Beograd obeležava svoj dan.

Stikovićeva je podsetila da je u prvoj fazi, koja je trajala tokom 2009. i 2010. godine, završena sanacija kotlarnice, podstanice, termoizolacija fasade, rekonstrukcija mokrih čvorova, svlačionica, zamena stolarije, ulazne nastrešnice, kao i svih drugih pratećih radova.

– Završetkom poslednje faze radova, građani Beograda će dobiti još jedan olimpijski bazen, a Novobeograđani će, posle više od dve decenije, moći u punom kapacitetu da koriste omiljeno mesto za rekreaciju – zaključila je Stikovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari