Od Takovske do Makedonske ulice i ovog 1. januara tradicionalna manifestacija „Ulica otvorenog srca” okupila je veliki broj sugrađana, gostiju prestonice i dece. Gradonačelnik Siniša Mali okupljenima ispred Ateljea 212 čestitao je Novu godinu i poželeo mnogo zdravlja i uspeha.


– Ulica otvorenog srca je tradicija Beograda i svakog prvog dana u godini poseti je više od 100.000 ljudi. Ova manifestacija ima i humanitarni karakter, a ovog puta pomažemo novoosnovanom fondu Vlade Republike Srbije, Fondu za lečenje dece u inostranstvu – rekao je gradonačelnik i pozvao sve da u toku godine doniraju sredstva Fondu kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije. On se zahvalio Ateljeu 212, Turističkoj organizaciji Beograda i opštini Stari grad na organizaciji ove manifestacije.

Predsednica Fonda za lečenje dece u inostranstvu Tamara Lukšić Orlandić navela je da je Fond javno-privatnog karaktera i da je njegov budžet za više od mesec dana dostigao iznos od gotovo četiri miliona evra što garantuje da će sva deca čiji su zahtevi do sada upućeni moći da se leče na nekoj od klinika u inostranstvu.

Upravnik Ateljea 212 Branimir Brstina istakao je da ova manifestacija traje decenijama i da promoviše sve ono što je dobro.

Tačno u podne, svojim novogodišnjim pesmama Dečji hor „Čarolija” najavila je početak programa, a nakon svečanog otvaranja izvođači su započeli tradicionalnu šetnju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igre koja simbolično pokreće „Ulicu otvorenog srca”.

Na pjaceti ispred Ateljea 212 nastupaju brojni glumci – pevači, a duž Svetogorske ulice raznovrsni ulični animatori, artisti, muzičari i glumci zabavljaju, uveseljavaju i animiraju prolaznike. Prilikom šetnje „Ulicom otvorenog srca”, gradonačelnik Mali kupio je knjige i time podržao projekat „Beogradski čitač”, a kupovinom šolje na „Trgu otvorenog srca” donirao je sredstva kojima se pomaže staračkim domovima u Beogradu. „Ulicu otvorenog srca” organizuje Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda, gradska opština Stari grad, pozorište Atelje 212 i Radio Beograd 202.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari