Ponovo održan protest na Vračaru zbog rušenja zgrade u Vidovdanskoj 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke i predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov danas je protestu zbog rušenja zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru rekao da ne planiraju da odustanu dok se ne sazna ko stoji iza projekta i ko je bio na gradilištu kada su potkopani temelji susedne zgrade.

Kako je naveo Samofalov, spisak nepravilnosti je dug: „fantomske firme, nepoznat izvođača radova, novi investitor koji se pojavljuje u postupku pred tužilaštvom, neažurirana dokumentacija, nereagovanje na pritužbe stanara Vidovdanske“, saopštila je odbornička grupa.

On je ispred zgrade Skupštine opštine Vračar na 17. protest zbog rušenja zgrade u Vidovdanskoj ulici rekao da troškove plaćaju građani i da se osnovano sumnja da će novi/stari investitor graditi na dve parcele.

„Zvanični investitor na računu nema dovoljno sredstava da se od njega naplati šteta jer mu je osnivački kapital 1.000 din i do sada mu je račun više puta bio u blokadi“, kazao je Samofalov.

Samofalov je rekao da je sve to samo još jedan primer šta se sve iza kulisa dešava na opštini Vračar i „dokaz da je SNS legitimizovala novi pristup investitorskom nasilju, gde se ne zna ko stoji iza projekata i gde je sve dozvoljeno, pa čak i maltretiranje stanara kao u slučaju Stojana Protića 3“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari