Beogradski otvoreni bazeni spremni su za predstojeću letnju sezonu, a većina njih već je otvorena za posetioce. Kupanje je juče počelo na plivalištima na Olimpu, Tašmajdanu, u subotu na bazenima na Banjici i Novom Beogradu, a od ponedeljka biće moguće i u Sportsko-rekreativnom centru „Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu.

 Cena ulaznica uglavnom je ostala nepromenjena u odnosu na prošlogodišnju sezonu. U zavisnosti od bazena i vrste karte se kreću od 100 dinara, koliko je dnevna ulaznica za mališane do sedam godina, pa do 6.000 za celu sezonu. Prvi dan kupanja tradicionalno je besplatan za sve posetioce bazena.

Renovirani bazeni u SP Olimp na Zvezdari i prošle godine privlačili su veliki broj kupača, pa nadležni očekuju da će tako biti i ove sezone. Bazeni su otvoreni od 10 do 19 sati, a kako kažu u tom sportskom centru, dnevna karta je kao i prošle godine 250 dinara, dok je ulaz za decu mlađu od sedam godina besplatan. Pojedinačna sezonska propusnica košta 5.000, a porodična sezonska (dvoje odraslih i do troje dece) 6.000 dinara.

Slične cene karata su i na otvorenom plivalištu Sportsko rekreativnog centra Tašmajdan. Pojedinačna dnevna ulaznica je 250 dinara, poludnevna koja važi do 16 sati je 150, za decu do sedam godina je 100 dinara, dok sezonska karta košta 6.000 dinara.

– Nastavljamo sa akcijom „Mesto za celu porodicu“, pa dvoje odraslih i deca do 10 godina plaćaju 500 dinara. Radno vreme bazena je od 10 do 19 sati, a u toku sezone, ukoliko vremenski uslovi dozvole, biće organizovano i noćno kupanje. Za sve školarce koji raspust žele da provedu u sportskim aktivnostima, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, organizovane su Škola sportskog plivanja i vaterpola, a za dame organizovan je Akva fit i Akva dinamik, navode u Sportsko rekreativnom centru Tašmajdan.

Na otvorenim bazenima „11. april“ u Novom Beogradu deca do sedam godina ne plaćaju ulaz, dok će dnevna ulaznica za odrasle biti 250 dinara, a od 17 sati radnim danom 150 dinara. Pored dnevnih karata, u prodaji su i sezonske propusnice po ceni od 5.000 dinara, kao i mesečne po ceni od 3.300 dinara Noćno kupanje biće organizovano u terminu od 21 do 23 sata, kada temperature u noćnim satima budu izrazito velike, a cena karte je 250 dinara. Renovirani zatvoreni bazeni na raspolaganju su ljubiteljima rekreativnog plivanja i tokom leta. Termini za posetioce su od 16 do 19 sati radnim danom, vikendom od 11 do 15 sati, ulaznica košta 300 dinara, dok deca mlađa od 10 godina kartu plaćaju 150 dinara. Dnevna karta za otvorene bazene u SRC na Banjici košta 200 dinara, za pola dana radnim danom je 150, a za decu uzrasta do sedam godina 100 dinara.

Letnja sezona na renoviranim otvorenim bazenima na Dorćolu počinje u ponedeljak i trajaće do 1. septembra. Pojedinačne karte za odrasle biće 250 dinara, za decu do sedam godina 100 dinara, a bazeni će biti otvoreni od 10 do 18 sati. Noćno kupanje je u terminima od 21.30 do 23.30 radnim danima, a vikendom od 21.00 do 23.00 sati. Karta za noćno kupanje je 300 dinara. U Sportsko-reklreativnom centru „Milan Gale Muškatirović“ osim otvorenih i zatvorenih bazena postoji i olimpijski bazen koji je na raspolaganju najpoznatijim plivačima za razna takmičenje, kao i dečji bazen prilagođen osobama sa invaliditetom.

Sredom besplatno kupanje za školarce

Sekretarijat za omladinu i sport omogućio je svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu da tokom letnjeg raspusta svake srede mogu besplatno da koriste bazene. Umesto ulaznica školarci će pokazivati đačke knjižice. Program besplatnog korišćenja bazena za učenike biće realizovan do 31. avgusta, u saradnji sa 12 sportskih centara: SRC „Tašmajdan“, „Banjica“, „Košutnjak“, SC „Olimp“, SRC „Milan Gale Muškatirović“, CFK „Vračar“, Gradski centar za fizičku kulturu (Stari DIF), SKC „Obrenovac“, SC „Novi Beograd“, SD „Kolubara – Lazarevac“, KSC „Pinki – Zemun“ i SRC „Ljubomir Ivanović Gedža“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari