Svih 20 gradskih komunalnih i javnih preduzeća ove godine radilo je organizovano, što se moglo videti na nekoliko važnih događaja, kao što je organizovanje Univerzijade, raseljavanje romskih porodica ispod mosta Gazela, sahrane patrijarha Pavla i oko čišćenja snega predhodnih dana.

 Grad ni u jednom momentu nije bio u zastoju, ocenio je pomoćnik gradonačelnika Beograda Živorad Anđelković na jučerašnjem kolegijumu u Starom dvoru, kome su prisustvovali svi direktori komunalnih preduzeća i na kome su sumirani rezultati rada tokom ove godine. On je za 2010. godinu najavio još bolju organizaciju i koordinaciju gradskih službi, kako Beograđani ne bi imali problema. Direktori preduzeća uglavnom su ovu godinu ocenili kao tešku, ali uspešnu. Prvi čovek JKP Beograd puta Milutin Štrbić najavio je da će do Nove godine ovo preduzeće biti bogatije za 25 novih vozila, kojima će biti spremni da dočekaju nove padavine. Ono što je obeležilo ovu godinu za Gradsko saobraćajno preduzeće jeste to što je potpisan ugovor za nabavku 30 novih niskopodnih tramvaja, čija je vrednost 70 miliona evra, a na osnovu koga bi se prvo takvo vozilo na ulicama Beograda moglo očekivati u prvoj polovini 2011. godine. Raspisan je i tender za kupovinu novih 83 trolejbusa, čija je ukupna vrednost 25 miliona evra, a prva trola trebalo bi da se pojavi do kraja 2010. godine. Beogradske elektrane ove godine pustile su u rad novi kotao na Voždovcu, čime je poboljšana isporuka toplotne energije za više od 70.000 metara kvadratnih novog prostora. Među prioritetima ovog preduzeća za narednu godinu je izgradnja magistralnog toplovoda duž Bulevara kralja Aleksandra, čija je vrednost oko 300 miliona dinara, kao i rekonstrukcija magistralnog toplovoda preko Gazele.

 

Uskoro podzemni kontejneri

Jedan od najvećih projekata JKP Gradske čistoće ove godine bio je postavljanje reciklažnih ostrava i separacija otpada, a kako je najavio direktor ovog preduzeća Aleksandar Stamenković prvi podzemni kontejneri biće postavljeni do kraja ove godine. JKP Parking servis naredne godine radiće na proširenju zonskog sistema parkiranja na Paliluli i Zvezdari, kao i izradi idejnog rešenja za postavljanje mehaničkih garaža.

Plaćanje komunalija on -lajn i SMS

Planovi Infostana u 2010. su uvođenje plaćanja komuanlija on – line i SMS.U akciji naplate dugovanja prema JKP Infostanu svoja dugovanja u celosti je izmirilo više od polovine dužnika, odnosno 80.327 potrošača, dok je 2.396 njih sklopilo sporazum i oni su svoja dugovanja izmirili. Na kućne adrese ovih dana stižu uplatnice na A4 formatu kako bi korisnici imali bolji uvid u stanje duga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari