Potpredsednik Udruženih sindikata "Sloga": Šapić nije dostojan funkcije gradonačelnika 1Foto: Beoinfo

Potpredsednik Udruženih sindikata „Sloga“ i odbornik Odborničke grupe „Ujedinjeni“ Pavle Heđeši ocenio je nedopustivim da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ignoriše probleme radnika firme „Kentkart“ koji su se danas okupili u Beogradu kako bi ukazali da će njih 280 ostati bez životne egzistencije, saopšteno je iz „Sloge“.

„Šapić je danas novinarima u svom maniru rekao da oni rade u privatnoj firmi i da grad prema njima nema obavezu“, naveo je Heđeši u pisanoj izjavi.

Takvim arogantnim odgovorom, smatra Heđeši, Šapić je još jednom potvrdio da nije gradonačelnik svih građana, iako je prilikom izbora to više puta isticao u svojim obraćanjima.

„Posebno nije dostojan funkcije nakon što se u javnosti pojavio i video snimak koji ukazuje kako šef njegovog kabineta navodno nudi neposrednu pogodbu sa predstavnicima KentKarta, što je ozbiljno kršenje zakona i demokratskih principa“, istakao je Heđeši.

On je dodao da je, u ovakvoj situaciji, jedino rešenje da Šapić podnese ostavku na mesto gradonačelnika Beograda, kako bi se omogućio novi početak i organizovanje novih izbora.

„Smatram da je ovo jedini način da se ova situacija reši na odgovoran način, kako bi se Beograd vratio svojim građanima i postao grad koji je primer dobre uprave i pravedne politike“, zaključio je Heđeši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari