Prijave zbog muzike

Ostavite komentar


  1. Svaki propis koji vrši diskriminaciju je nezakonit i neustavan. Takav je, dakle, i ovaj Lex Specialis propis koji je donela gradska Skupština i kojim se ograničava radno vreme ugostiteljskih objekata koji se nalaze samo u dve-tri ulice u Beogradu.

    Time se krši pravo vlasnika tih objekata da budu tretirani isto kao i svi ostali objhekti u Beogradu, a s druge strane, time se diskriminišu svi građani Beograda koji ne žive u tim ulicama, ostavljeni su na vetrometini da i dalje trpe buku iz istih takvih lokala širom Beograda.

    naravno da je jasno zašto je ovo učinjeno. Gradska vlast ne želi da se zameri ugostiteljskom lobiju, te da konačno uvede red u konstantnu kakofoniju neverovatne buke, koju oni nazivaju "beogradski noćni život". Solucija je bila da se priveremeno (dok se neko ne odluči da pošaklje predstavku UStavnom sudu) smire najbučniji građani, oni koji su dobili medijsku pažnju, dakle stanvnici tri ulice u Beogradu, a da se ostatak (99.99%) građana Beograda pokuša umiriti efumizmima tipa "Radna grupa".

    Jedno zlo (neizdržljvia noćna buka širom Beograda) se ne da ispraviti drugim – neustavnim i diskriminatorskim propisom, koji ništa ne rešava, osim što daje privid da gradska vlast nešto, kao, radi na rešavanju ovog problema. Uostalom, idu izbori, zar ne?

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.