„Iz privatnih kolekcija poznatih“ humanitarna aukcija slika održana je juče povodom Međunarodnog dana izbeglica u svečanoj sali Starog dvora. Novac prikupljen na ovoj manifestaciji 780.000 dinara namenjen je za letovanje 72 osnovaca iz šest kolektivnih centara na teritoriji Beograda.


Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika i domaćin ovog događaja naglasio je da u Beogradu ima oko 90.000 izbeglica i interno raseljenih lica i šest kolektivnih centara u kojima je smešteno više od 800 ljudi.

– Cilj aukcije je da se prikupe sredstva, koja će omogućiti 72 dece tokom predstojećeg letnjeg raspusta odu u neko od odmarališta, što će im bar malo popraviti kvalitet života – rekao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima to je ono što u ovom trenutku Grad može da uradi za najmlađe. On je naglasio i da za one najstarije Grad čini kapitalne stvari.

– U okviru projekta izgradnje neprofitnih stanova penzionerima je namenjeno 50 stambenih jedinica. Iduće godine nastojaćemo da taj broj bude udvostručen, a radimo i na tome da do kraja našeg mandata grad više nema nijedan kolektivni centar i da ti ljudi konačno dobiju krov nad glavom – izjavio je Krkobabić.

On je zahvalio društveno odgovornim kompanijama i ljudima dobre volje koji su kupovinom slika omogućili da deca izbeglice odu na besplatno letovanje i dodao da je od početka godine ovo treća humanitarna aukcija.

Pod pokroviteljstvom Grada aukciju je organizovao Balkan medija tim, a iz svojih privatnih kolekcija slike su donirali Isidora Bjelica, Biljana Ristić, Suzana Mančić, Mirjana Bobić – Mojsilović, Vanja Bulić, Olivera Jovičević, Duška Jovanić, Milica Milošević, Milka Mihailović i Nikola Janić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari