Kontrolorka karata u gradskom prevozu S. S. napadnuta je juče oko podne u autobusu na liniji 23. Napadač je, brzom intevencijom policije, priveden, saopštava Apeks solušn, kompanija koja je uvela bus plus sistem.


„Putnik koji je odbio da plati uslugu prevoza, ili da bar napusti vozilo, našu radnicu je zasuo bujicom najpogrdnijih reči i uvreda, upućenih kako njoj lično, tako i kompaniji koju predstavlja. Zatim se u incident umešao i stariji putnik koji je, bez vidljivog razloga, kontrolorku fizički napao, snažno joj zavrnuvši ruku“, navode u Apeksu. Kako objašnjavaju, u tom trenutku je u pomoć prišao vozač sa druge linije, koji se tu našao u svojstvu putnika, i odbranio kontrolorku od napadača.

Međutim, kažu oni, uvrede i psovke zaustavila je tek intervencija policije, koja je napadače privela.

U Apeksu posebno ističu da je od početka godine ovo dvadeseti slučaj u kome je upotrebljena fizička sila protiv njihovih radnika.

„Veoma smo zabrinuti zbog ovakve situacije. Ne možemo ostati nemi nad nasiljem kojem su izloženi kontrolori. To su radnici, besprekorni ljudi, bez ikakve realne krivice za eventualne probleme putnika“, kaže Sava Terzić, jedan od manjinskih vlasnika Apeksa.

On kaže da nema razloga za neprijateljstvo prema kontrolorima, jer ni kontrolori, ni Apeks u celini, ne mogu odlučivati o pitanjima spornim za građane Beograda, kao što su cene karata ili kvalitet gradskog prevoza, te da to nije ni njihov zadatak.

„Mi pružamo sistem, alat kojim se služe drugi nadležni organi u Beogradu, odgovorni za kvalitet i cenu javnog prevoza“, ističe Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari