Opština Savski venac juče je, četvrtu godinu za redom, nagradila šest profesora koji su na osnovu ankete sprovedene među decom od petog do osmog razreda osnovnih škola, na najbolji način prenosili znanje i imali najkorektniji odnos sa njima.

U opštini kažu da su možda neočekivano, među omiljenim profesorima upravo oni koji predaju predmete koje deca uglavnom ne vole poput matematike, hemije, fizike i istorije. Među navedenim kvalitetima koje su učenici naveli kao poželjne kod profesora su strpljenje za decu, sposobnost da im teško gradivo učine bliskim, dobre vaspitačke mere ali i spremnost da od dece prihvataju nova znanja i stalno se usavršavaju.

Profesor istorije, Miodrag Mrkić, drugi put za redom dobio je priznanje omiljenog profesora, a deca kažu da uvek ume da se prilagodi trenutku pa posle predavanja, neretko sa njima igra fudbal ili košarku.

Tokom 39 godina, koliko radim u školi, dobio sam mnoga priznanja od škola i raznih drugih ustanova ali najvrednija su mi ona koja su došla od dece, jer ja sam tu zbog njih. Rukovodim se time da se prema njima ponašam onako kako od njih tražim da se odnose prema meni. Uvek poštujem njihovu ličnost, ali i pravim razliku između sitnih dečjih nestašluka i pravih problema u ponašanju. Strog sam kad treba i blag kad to zaslužuju. Predavao sam i roditeljima ove dece i mislim da sve generacije prepoznaju doslednost u mom radu – za Danas kaže Mrkić.

 

Nagrađeni

Nagrađeni profesori su Ana Selaković koja predaje matematiku u OŠ „Isidora Sekulić“, zatim Miodrag Mrkić, profesor istorije u školi „Radojko Lakić“, Stevo Bijelić, profesor fizike i hemije u školi „Petar Petrović Njegoš„, Nina Simić, profesor matematike u školi „Vojvoda Mišić“, profesor fizike Ana Bosanac iz škole „Vojvoda Radomir Putnik“ i Branka Stojanović, profesor likovne kulture u školi „Stefan Nemanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari