Pripadnici BIA imali su hrabrost da dovrše poslove koji su bili nerešeni decenijama i isporuče haške optuženike, izjavio je sinoć predsednik Srbije Boris Tadić na svečanosti obeležavanja dana BIA.


„Želeli ste da dovršite veoma teške, kompleksne i rizične poslove“, rekao je Tadić i dodao da je to u izveštaju o potezima Srbije na putu ka pridruživanju EU konstatovala i Evropska komisija.

Tadić je izjavio da je 270 miliona evra konfiskovane imovine od kriminalaca najbolja potvrda uspeha. „Srbija je otvorila rat prema kriminalcima i oni su neprijatelji svih građana i državnih inistitucija“, rekao je Tadić.

Direktor BIA Saša Vukadinović izjavio je da je Agencija u domaćim i medunarodnim okvirima potvrdila da profesionalno i zakonito izvršava sve zadatke koje pred nju postavlja državno rukovodstvo. Svečanom prijemu povodom dana BIA sinoć su prisustvovali predstavnici državnog vrha, diplomatskog kora, verskih zajednica, medija i nezavisnih institucija, te brojne javne ličnosti. Pripadnici BIA obeležavaju 17. oktobar, u znak sećanja na isti datum 1899, kada je Skupština Kraljevine Srbije donela zakon o ustrojstvu Centralne državne uprave – Odeljenja za poverljive poslove policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari