PSG Beograd: Podaci o ceni prevoza koje je izneo Šapić netačni 1Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Predsednik Beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) i odbornik u Skupštini grada Beograda Vladimir Pajić izjavio je danas da nisu tačni podaci o ceni prevoza koje je izneo gradonačenik Beograda Aleksandar Šapić.

U saopštenju za javnost, Pajić je naveo da se za sada jedino sigurno zna da penzioneri i maloletnici neće plaćati kartu, a za sve ostale ostaje neizvesno šta ih čeka od sledećeg meseca.

„Moram da zamolim gradonačelnika, da pre sledeće izjave u medijima pozove stručnjake za javni prevoz, a oni verujte postoje, i napravi konačni predlog s kojim će izaći i pred građane i pred nas odbornike u Skupštini. Zaista je neozbiljno da treći put u pet dana on potpuno menja iznos cena, svaki put ubacujući nove elemente“, rekao je Pajić.

On je naveo da Šapić ne poštuje ni neka osnovna tržišna pravila, tako da se prema poslednjem predloženom rešenju građanima koji rade pet dana u nedelji više isplati da kupuju jednokratne karte, nego mesečnu.

„Upozoravam Šapića da bi ovakvim neozbiljnim pristupom mogao da dovede do potpunog raspada javnog prevoza u Beogradu, što ni njegovim prethodnicima nije uspelo“, zaključio je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari