Radna nedelja počela lančanim sudarom 1

Autobus gradskog prevoza, taksi vozilo i još dva automobila učestvovali su u lančanom sudaru, koji se desio jutros na Plavom mostu u jutarnjem špicu, nešto pre devet časova. Povređenih nema, a za nezgodu odgovoran automobil, odmah je pobegao sa lica mesta.

Putnici iz autobusa koji je bio poslednji u lancu sudarenih, peške su nastavili preko mosta do sledeće stanice. Njima su se priključili i ljudi iz sledeća dva autobusa, potom i iz dve trole žureći preko mosta u kolonama prema Ustaničkoj ulici i sledećoj stanici na koju dolazi prevoz. Ubrzo je nastao potpuni zastoj, jer ni jedno vozilo GSP-a nije uspelo da prođe slobodnom trakom pored sudarenih.

Nakon 20 minuta čekanja, vozač pedesetice, uspeo je da se provuče uz kolegu u dvadesetici koji je učestvovao u sudaru, ali su ostali autobusi odlučili da ostanu na sred mosta, pauzirajući redovnu trasu i praveći kolaps u saobraćaju. Situacija je vrlo brzo eskalirala u metrž razjarenih sirena poluprobuđenih vozača, koji su u maglovitom jutru pokušavali da se isključe sa mosta.

Policija je stigla tek nakon 50 minuta, ali je vrlo brzo raščistila situaciju, tako što je učesnike sudara premestila na prvi slobodan parking u ulici Dr. Zore Ilić Obradović, ostavljajući ih tu da čekaju pravljenje zapisnika. Kako se čekanje uviđaja odužilo, učesnici sudara su se ugrejali kod lokalnog roštiljdžije, a zatim je nakon dodatnih 50 minita stiglo i jedno vozilo saobraćajne policije pod rotacijom.

Taksista Pink taksija, koji je bio treci u lancu sudara, objasnio nam je da je za nezgodu kriv vozač koji je izazvao sudar i pobegao sa lica mesta. Niko nije stigao da zapiše broj tablica begunca koji je odgovoran za nezgodu, rekao je taksista, vrlo smireno.

– On je nepropisno isekao vozača koji je naglo kočio, pa smo se svi ostali zakucali u njega. Na žalost nije mi radila kamera koju imam u kolima, da lepo sve snimim, izjavio je taksista, posmatrajući svoj automobil, na kom nije napravljena velika šteta.

Najgore je prošao drugi, srednji automobil, koji je zadobio oštećenja i prednjeg i zadnjeg trapa. U pitanju je mali hečbek, gradski automobil, koji je izgladao još manje onako spljošten sa obe strane, između sive limuzine i taksistinog karavana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari