Radojičić: Angažovaćemo stručnjake za nalaženje sistemskih rešenja

Ostavite komentar


  1. Angazovanjem strucnjaka prilikom donoseca stalnog reseja dobice se adekvatno resenje koje vec duze vreme muci gradjane kada se pojave vece padavine.

    1. Rešenje?
      Evo vam primer (a tako je u svakom kvartu Bg i drugde u Srbiji) poplava u naselju Vlahović (Voždovac). Kanalizacija je rađena kada je u toj ulici bilo oko 80 kuća…ali je za dve decenije tu priključeno na tone zgrada (nebrojeno mnogo stanova) u tu početnu kanalizaciju. Naravno pri svakoj većem pljusku dolazi do izlivanja kanalizacije (ulica postaje fekalna reka) i tako godinama. Tražili su pomoć od svih gradskih funkcionera (pomoć samo na rečima ubećavana)… Urbanistička mafija tu i dalje zida nove zgrade! Tako je u celom Beogradu mafija (sa „dozvolama“) zida li zida, ni dinara ne daje za kanalizaciju, kišne kolektore, priključuje se na stare mreže (ako ih uopšte ima)…. zato i imaju tako enormu zaradu. I tako 3o god besomučnog zidanja koje se nastavlja….šta je to ako ne najava novih bibliskih potopa! Sistemsko rešenje? Biće moguće samo ako je vlast jača od „urbanističke mafije“ (a svako ko ima gram mozga u glavi vidi da je mafija iznad države)! Prođite našim ulicama zida se zida se besomučno….

      1. Zašto udarate minuse? Svaka reč je istinita. Zar je moguće da vam partijska pripadnost oduzima mogućnost zdravog razmišljanja? Pa i vi živite u tim naseljima, tu su vam deca, zar će te zdravlje i život žrtvovati,samo za rad parčeta partijskog kolača? Da li oni što grade te zgrade žive u tim naseljima???? Da li je ikada i jednom političaru i bogatašu poplavljena kuća?

      2. Koliko sam shvatila beogradskog gradonačelnika, u gradskom zavodu za urbanizam i gradskim preduzećima i gradskom sekretarijatu sede neki ljudi koji primaju platu, a za obavljanje njihovog posla neophodno je angažovanje stručnjaka. To grad Beograd treba da isplati iz sopstvene kase, pa sada ima logike u otimanju niškog aerodroma koji nije više gubitaš i koji može da puni beogradsku kasu kako bi se plaćali oni čiji rad vidimo pri svakoj jačoj kišici i kako bi mogli da plate i stručnjake za izlaz iz problema.

    2. Znači , kod Siniše Malog su idioti donosili rešenja u ovakvim situacijama .

  2. Struka treba da predloži rešenje da ne strahujemo svaki put kad pada kiša

  3. Kada se g. Radojičić uključio u predizbornu kampanju SNS-a pomislio sam da je podlegao pritiscima i da će naći načina da se otrgne iz kandži politike (i kriminala). Sada vidim da se potpuno uklopio u SNS sistem laži, prevare, pljačke… Sve što on danas izjavljuje već je rečeno kroz usta drugih podrepaka ovoga režima. Tužno, izgubili smo i doktora i čoveka (bar je tako izgledao pre nego je ušao u svinjac).

  4. za sve su krivi oni sto se hvale brojem kranova a ne obezbedjuju infrastrukturu – parkinge, kanalizaciju, skole, vrtice, bolnicr, i sl… ali crkve zato takodje ne manjka, ali kanalizacija nije toliko bitna kad imate gde da se molite

  5. U svim srpskim gradovima, malo jača kiša napravi haos. Jedan od razloga je divlja gradnja, a drugi građenje velikih stambenih objekata, na za to neprikladnim parcelama. U jednom i u drugom slučaju niko ne vodi računa o postojećoj uličnoj infrastrukturi, koja sa pojačanom gradnjom nije u stanju da brzo prihvati toliku kiličinu vode. I šta onda? Najlakše je okriviti prirodu, kao da je kiša počela da pada baš sad….Kapitalizam u svojoj pohlepi ruši i uništava sve pred sobom.

  6. Priupita li se ovaj,školovani lekar ,a ne megablejista ikada gde li su i kada,,uključivani,,eksperti,,netipa,,dr,Malija,,dr ,,Stefanovića ili ,,svestrano,,,učestvujećeg u svim,dubiozama grada,Vesića,,da se,,priključe,, stvarnom,rešavanju,,infrastrukturnim rešavanjima jednog velegrada tipa Beograda ili je,,ivestitorka,,palica,Savamalističkog,, apetirta , iznedrilam njihovo nauvek,iseljenje iz ovakve,,elitističke,kloake,,jevanđelijskog,,načina,,rada, još od,,pobede,,2012..

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.