Radojičić: Deca iz dijaspore imaju podršku otadžbine

Ostavite komentar


  1. Da prevejani političari lažu dok zinu- to je nama u rasejanju ovno poznato. Ali da se jedan lekar za koga se verovalo da je do ulaska u politiku pomalo lažuckao, sada kao političar počeo debelo da laže- e to je novo! Koja je to „podrška“ otadžbine deci iz rasejanja, doktore? To što na predlog konzulata, učitelja Dopunskoih škola i tzv. aktivista okupite nekoliko desetina klinaca i klincezi u BG i ugostite ih? „Podrška“, nema šta, zaje.ala vek -što bi rekao jedan glumac iz serije „Selo gori…“ Prava podrška države bi bilo očuvanje identiteta mladih -rođenih i odraslih u inostranstvu! Kako? Jednostavno, osnivanjem što više srpskih dopunskih škola- jer ko ne nauči jezik porekla svojih roditelja, kad-tad gubi identitet. Pitanje je samo vremena. Da, i vi i onaj nesrećni bogataš (dobrovoljno prijavio imovinu od 1.3 miliona evra Agenciji za borbu protiv korupcije) ministar tobože prosvete -Šarčević će te reći škola ima! Da ali koliko, jer država uvek trubi da nema para za više škola. Primer: U Nemačkoj po njihovim statistikama ima oko 15 do 20.000 dece srpskog poekla od 6-14 godina. Dopunske škole pohađa samo oko 2000 učenika jer škola nema svuda! Dijaspora godišnje u Srbiju šalje oko 4 milijarde evra. Kada bi držva od te sume odvojila da ih „vrati“ rasejanju samo 0,2% bilo bi to 8 miliona evra. Dovoljno za osnivanje velikog broja škola i plate za oko 1200 nastavnika! To bi bio pravi potez a ne gošćenje izabrane dečurlije u BG. A tih 8 miliona je smešno mala para u odnosu na sve ono što političari pokradu, prožderu, prolumpuju i bahate se tokom jedne godine! Tako je to, doktore! Te vaše priče o „podršci“ ostavite za Aleksnadra Vučića, on odavno obećava med i mleko sve gladnijim i ugroženijim Srbima!

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.