Radojičić: Oštećeno je 600 kuća 1Foto: BeoInfo

Oštećeno je više od 600 kuća i domaćinstava, šteta od poplava koje su pogodile Beograd i okolinu se procenjuje, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić u Beogradskoj hronici RTS.

On je naglasio da su sistemska i dugoročna rešenja problema sa bujičnim vodotocima jedini siguran put da se situacija iz 2014. ne ponovi.

Radojičić je istakao da ne može da kaže kolika je šteta nestala u poplavama koje su krajem prošle nedelje pogodile Beograd i okolinu i naglasio da je oštećeno više od 600 kuća i domaćinstava.

Bio sam u obilasku terena i strašno je videti ljude koji su za nekoliko minuta izgubili sve ili veliki deo onoga što su godinama stvarali. Kada je infrastruktura u pitanju, naročito putna, postoji 10 tačaka sa oštećenjima, od čega su dva značajnija, rekao je Radojičić.

On je naglasio da se radi procena štete i da je danas sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem bio na sastanku sa predstavnicima Vlade, opština i JVP „Srbijavode“ i JP „Beogradvode“.

Stručnjaci iz oblasti vodoprivrede nam pomažu u rešavanju ovog problema i pronašli smo način na koji ćemo obezbediti novac koji će sanirati posledice poplava i nadoknadi štetu. Ta procedura ide svojim tokom i ne očekujem da će građani još dugo čekati da budu obeštećeni, rekao je on.

U Beogradu i Srbiji ljudi nemaju naviku da uplaćuju osiguranje koje ih štiti od ovakvih stvari i to je nešto na čemu bi svi zajedno trebalo da radimo, upozorio je Radojičić.

Nažalost, događaji od pre četiri godine nisu promenili mnogo toga i sada ponovo imamo sličnu situaciju. Očekujem da osiguravajuće kuće izađu u susret građanima i povoljnijim ponudama obezbede sebi izlazak na taj deo tržišta, naveo je Radojičić.

Projekat „Tiršova 2“, ide u dobrom pravcu, definisana je lokacija i u ovom trenutku je pri kraju tender za studiju izvodljivosti, rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari