Raspisan tender za tehničku dokumentaciju za izgradnju zgrade u Vidovdanskoj ulici 1Foto: Pixabay/Rawpixel

Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju stambenog objekta u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, a zainteresovani mogu da podnesu prijave do 22. juna, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je naveo da je tenderom predviđena izrada idejnog rešenja, kao i projekata za građevinsku dozvolu i za izvođenje radova, preneo je Beoinfo.

Dodao je da je prema tenderskoj dokumentaciji rok za izradu svih projekata osam meseci.

„Projektuju se stanovi za oštećene vlasnike iz zgrade koja se urušila u Vidovdanskoj ulici, dok će preostale stanove Grad koristiti za raseljavanje na teritoriji Vračara, za čime uvek postoji potreba zbog planirane izgradnje infrastrukture“, rekao je Vesić.

Dodao je da se objekat projektuje na dve katastarske parcele koje su pribavljene u javnu svojinu Grada, putem razmene nepokretnosti sa stanarima urušene zgrade.

„Dogovor je postignut na inicijativu svih vlasnika iz oštećene zgrade, kao i investitora koji su započeli sa iskopom temeljne jame na susednoj parceli, a usled čega je došlo do urušavanja zgrade u Vidovdanskoj 2, prošle godine 16. jula“, podsetio je on.

Istakao je da projektant ima obavezu da stanove u novom objektu uskladi sa potpisanim ugovorima, odnosno da predvidi stambene jedinice koje po strukturi odgovaraju oštećenim stanarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari