Hemofarm fondacija uručila je juče Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici kuhinjsku opremu i hranu u vrednosti višoj od 800.000 dinara. Tom prilikom Prihvatilište je posetio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da doprinesu da boravak korisnika te ustanove u budućnosti bude što komforniji.

Želeo sam danas da obiđem prihvatilište jer nam dolaze hladniji dani, a ovo je jedino mesto u Beogradu do koga mogu da dođu oni koji nemaju krov nad glavom i gde mogu da dobiju hranu, lekove i prenoćište. Mislim da u uslovima u kojima smo pokazali veliko srce prema migrantima koji prolaze kroz naš grad ne smemo da zaboravimo i socijalno ugrožene kategorije građana koji žive u Beogradu – rekao je Mali.

On je dodao da je Grad pokrenuo odgovornu i proaktivnu socijalnu politiku, te da će uskoro biti predstavljeno rešenje za Prihvatilište za decu, koje će biti realizovano do kraja godine.

– Međutim, moram da kažem da nisam zadovoljan uslovima u kojima radi Prihvatilište za odrasle. To je investicija koja nas čeka u budućnosti. Nastojaćemo da ovaj objekat rekonstruišemo naredne godine, ali i da uradimo projekat još jednog depadansa i proširimo kapacitet prihvatilišta za još stotinak korisnika. Rešavanjem problema sa ova dva prihvatilišta mislim da ćemo potpuno uobličiti i zaokružiti našu uslugu socijalne zaštite za one kojima je ona najpotrebnija – istakao je Mali.

Obilasku Prihvatilišta prisustvovali su i Irena Vujović, pomoćnica gradonačelnika, Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, Luka Petrović, direktor Agencije za investicije i stanovanje, direktorka Fondacije Suzana Đorđević i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari