U holu zgrade opštine Savski venac, do 28. novembra održaće se izložba najboljih predloga za ime ArtEko robot kontejnera, autora Biljane Bibe Vicković, u okviru kampanje „Recikliram za Savski“. Nakon dvomesečne turneje i druženja ArtEko robot kontejnera sa osnovcima, sledi postavka likovnih radova, pesmica i dosetki u obliku predloga za ime robota.Postavka će biti otvorena danas u 12 časova u svečanoj sali opštine.


Izložbu čini 60 kreativnih rešanja od kojih će svi posetioci moći da izaberu samo jedan za koji glasaju. Odabrani predlog upisivaće na glasačkom listiću koji će odlagati u specijanu glasačku kutiju. Predlog sa najvećim brojem glasova osvojiće novi set ArtEKo robot kontejnera za svoju školu. Proglašenje pobednika održaće se 8. decembra.

Kampanja Recikliram za Savski ima za cilj razvoj svesti o značaju reciklaže kod osnovaca. U toku prethodna dva meseca ArtEko robot kontejneri obišli su sve osnovne škole na opštini Savski venac i tokom te turneje družili su se sa osnovcima u okviru časova Svet oko nas i Čuvari prirode. Kampanju organizuje Udruženje građana „Sfera” uz opštinu Savski venac, Ministarstvo prosvete, Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF), Institut za održive zajednice (ISC), USAID i Svetske banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari