Sajam potrošača 15. marta na Sava promenadi u Beogradu 1Foto: Pixabay / Steve Buissinne

Sajam potrošača, pod sloganom „Moja kupovina je i e-trgovina“, održaće se u ponedeljak, 15. marta, na Sava promenadi u Beogradu, a povodom Svetskog dana potrošača, objavilo je Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija.

Kako je precizirano, sajam će se održati od 12 do 14 časova ispred ulaza u Tržni centar „Galerija“, a otvoriće ga ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Obeležavanju Svetskog dana potrošača, kako je u današnjem saopštenju istaknuto, biće organizovano u skladu sa svim epidemiološkim merama i preporukama Vlade Srbije.

Planirano je da događaju prisustvuju predstavnici udruženja potrošača, trgovaca i trgovinskih lanaca.

Podseća se da je Svetski dan prava potrošača inspirisan govorom američkog predsednika Džona Кenedija, koji je u Кongresu SAD 15. marta 1962. godine istakao četiri osnovna prava svakog potrošača: pravo na bezbednost, pravo da potrošač bude informisan, pravo na izbor i pravo da potrošač bude saslušan.

Taj datum je 1983, odlukom Ujedinjenih nacija, ustanovljen kao Svetski dan prava potrošača.

Poštujući ovu tradiciju, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija već godinama obeležava 15. mart – Svetski dan potrošača, a sve u cilju podizanja nivoa svesti javnosti o pravima potrošača, ali i o načinu njihovih ostvarivanja, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari