Šapić: Dani porodice u Beogradu su zbog tragedija odloženi na mesec dana 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su za mesec dana odloženi Dani porodice, čije je održavanje bilo planirano za predstojeći vikend, zbog žrtava dva masovna ubistva koja su se na teritoriji grada dogodila početkom maja.

Šapić je za televiziju B92 rekao da su Dani porodice planirani povodom 15. maja, međunarodnog Dana porodice, i da ih je najavio prošle godine u septembru, kada je u Beogradu održana Parada ponosa.

On je istakao da je tada odbio poziv da predvodi kolonu na Paradi ponosa, jer ne deli iste vrednosti sa njenim učesnicima, koje je pozvao da učestvuju u beogradskim Danima porodice, „jer i svi oni imaju porodicu“.

„Ideja je da zatvorimo čitav centar grada“, rekao je Šapić i dodao da će se tokom dvodnevnog trajanja manifestacije održati „sijaset malih događaja“, a da bi sve trebalo da počne sa kolektivnim venčanjem.

Šapić je rekao da na događajima koji će biti organizovani povodom Dana porodice očekuje prisustvo 100.000 ljudi, kao i da to „postane tradicionalna manifestacija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari