Šapić najavio novu pešačku zonu koja će zahvatiti deo Pariske i Ulice Tadeuša Košćuška prema Kalemegdanu 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas novu pešačku zonu koja će zahvatiti deo Pariske i Ulice Tadeuša Košćuška prema Kalemegdanu.

„Taj deo planiramo da zatvorimo, a i Parisku da potpuno vežemo sa Tadeuša Košćuškog i da to bude jedan veliki trg, pešačka zona“, rekao je Šapić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je, prema saopštenju gradske uprave, naveo da će „donji deo do Uzun Mirkove funkcionisati normalno kao i deo kod Ambasade Francuske“.

„Imamo već mogućnost za tramvaje, obilaznica oko Kalemegdana takođe postoji koju bismo i dodatno proširili na po dve trake u svakom pravcu. Time bi napravili ono o čemu se u Beogradu decenijama priča – pešačku zonu od Ušća i Kalemegdana do Terazijske česme, sa dodatnim uređenjem Knez Mihailove“,rekao je Šapić u Beogradskoj hronici RTS.

On je naveo da se za sada „čeka na idejno rešenje trga, nakon čega bi se prešlo na projektovanje“.

Istiući da je „Privremeni organ već šest meseci zamena za Skupštinu grada, Gradsko veće, kabinet gradonačelnika“, Šapić je rekao da to „ometa normalno funkcionisanje grada“.

„Zato se nadam da će izbori 2. juna konačno dovesti do mogućnosti da se grad dalje razvija“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari