U istoriji našeg naroda 4. jul – Dan borca je veoma značajan. Želim da Subnor kao organizacija nastavi da se razvija jer neguje tekovine antifašističke borbe.

Moderna Evropa, kojoj svi težimo, sazdana je na temeljima ove borbe i nije slučajno da je za Dan Evrope uzet dan pobede nad fašizmom. Kao narod dali smo znatan doprinos u borbi protiv najvećeg zla u istoriji čovečanstva, platili smo krvlju i toga možemo s ponosom da se sećamo, rekao je juče Goran Vesić, gradski menadžer, na svečanom skupu povodom obeležavanja 4. jula – Dan borca.

Kako je istakao, srpska prestonica će ove godine na poseban način obeležiti 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Vesić je naglasio da je Subnor podneo inicijativu da Koča Popović i Peko Dapčević dobiju ulice u Beogradu i izrazio nadu da će Skupština grada doneti tu odluku. Gradskom menadžeru je tom prilikom svečano uručena članska karta ove organizacije.

Bora Ercegovac, predsednik Subnor organizacije podsetio je da se navršavaju 73 godine od donošenja odluke u vili Vladislava Ribnikara u Beogradu da se narod pozove na opšti ustanak.

– Jugoslovenski narodi su podneli velike žrtve, a 1,7 miliona ljudi dalo je svoje živote za slobodu. Nećemo ih nikada zaboraviti – poručio je Ercegovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari