Udruženje građana „Građanin Srbije“ u subotu 16. maja u 11 časova organizuje u Obrenovcu šetnju sećanja za nastradale u prošlogodišnjim poplavama.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Kako se navodi u njihovom saopštenju, okupljanje će biti kod Super Bomija odakle kreće šetnja ulicama Miloša Obrenovića, Zdravkovićevom, Vojvode Mišića, Kneza Mihaila, Vuka Karadžića, i završiće se na Trgu Zorana Đinđića gde će se paliti sveće.

Iz Udruženja apeluju na nadležne da proces obnove nije završen i da ovom šetnjom žele da podsete na sugrađane koji su tada izgubili živote, kao i da ukažu na to da Obrenovac ni danas nije spremniji za odbranu od mogućih poplava.

Oni navode da će predati zahtev Opštini Obrenovac da se jednoj ulici u ovom mestu dodeli ime majora Omera Mehića.

Obrenovac je grad koji je najviše stradao u poplavama koje su zadesile Srbiju u maju 2014. godine. Prema rečima udruženja, zbog neodgovornosti i neblagovremene reakcije nadležnih, šteta od poplava je mnogo veća, a pokazalo se, kako navode, da niko nije odgovoran.

Prema zvaničnim podacima u majskim poplavama život je izgubilo 57 osoba, od toga 51 je iz Obrenovca. Tokom trajanja poplava evakuisano je 31. 879 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari