Šezdeset godina od izgradnje Beogradskog sajma 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović prisustvovao je danas obeležavanju 60 godina od izgradnje Beogradskog sajma i položio venac na Spomenik mladosti ispred upravne zgrade tog kompleksa.

Mladenović je, pozdravljajući akcijaše koji su učestvovali u izgradnji sajma, podsetio da je tadašnja država bila jedinstvena u svetu po velikom broju radnih akcija u kojima su učestvovali mahom mladi ljudi. 

– Danas obeležavamo jubijel izgradnje Beogradskog sajma, koji  je izgrađen za samo dve godine i koji predstavlja ponos našeg grada. Neizmeriv doprinos njegovoj izgradnji upravo su dali učesnici radnih akcija, koji su pored sajma podigli skoro ceo Novi Beograd, kao i ogroman broj drugih zgrada u našoj prestonici  – ukazao je Mladenović.

Grad Beograd će nastaviti saradnju sa udruženjema akcijaša, kako bi sva ta zdanja bila obeležena na primeren način i najavio je i izgradnju spomenika akcijašima koji su gradili Novi Beograd. 

– Poruka koju šalju akcijaši današnjim naraštajima je da treba obnoviti radne akcije, koja su se pokazale kao potreba i tokom poplava 2014. godine – zaključio je zameneik gradonačelnika.

Zamenik predsednika opštine Palilula Darko Paunović istakao je da je ta opština učestvovala u obnovi Spomenika mladosti  i time odala priznanje svim ljudima koji su radili na izgradnji Beogradskog sajma.

– Izuzetno je važno da se na neki način obnove te radne akcije u skladu sa vremenom u kome živimo, kao i da svaka gradska opština, poput Palilule, da svoj puni doprinos  u tom cilju – najavio je Paunović.

Događaju su prisustvovali zamenik sekretara za sport i omladinu Grada Beograda Dragoljub Kočović, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i predstavnci udruženja ORA. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari