Skraćeno radno vreme prodavnica 1

Dežurne prodavnice prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) radiće danas skraćeno, od 9 do 12 sati. Manje radnje biće zatvorene.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 časova.
Dežurne prodavnice u vreme državnih i drugih praznika dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.
U Beogradu će biti dežurne pošte u Takovskoj 2 (non stop), u Savskoj 2 (od 8 do 15 časova), na Šumadijskom trgu 2a (od 8 do 15 časova), u Ulici pilota Mihajla Petrovića 8-12 (od 8 do 15 časova), u „Univereksportu” u Nehruovoj 68b (od 8 do 20 časova), u TC „Novi Merkator” u Bulevaru umetnosti 4-6 (od 8 do 19 časova), u TC „Stadion šoping centar” u Zaplanjskoj 32 (od 8 do 19 časova) i u Glavnoj 8 u Zemunu (od 8 do 15 časova).

Sve pijace koje se nalaze u sastavu JKP „Gradske pijace“ radiće uobičajeno, zelene pijace radiće od 6 do 19 časova, a Otvoreni tržni centar Novi Beograd, popularni „Buvljak“, od 8 do 16 časova.
JKP „Parking Servis“ je saopštio da danas neće kontrolisati i naplaćivati parking u zoniranim delovima grada, a sve javne garaže će biti otvorene i radiće u standardnom radnom vremenu.

Apoteke koje će dežurati 24 sata su „Prvi maj“, „Sveti Sava“, „Zemun“, „Bogdan Vujošević“ i „Gornji Grad“. Od 8 do 18 časova dežuraće apoteke „Palilula“, „Braća Kovač“, „Miroslav Trajković“, „Dr Simo Milošević“ i „Đuro Đaković“, „Radomir Nikolić“ , „Batajnica“, „Obrenovac I“, „Zdravlje 1“ . Od 9 do 21 čas dežuraće apoteka „Mr Matej Ivanović“, a od 9 do 15 sati apoteka „Kalenić“.


Prevoz

Javni gradski prevoz će funkcionisati po nedeljnom redu vožnje. To znači da će na ulicama biti manji broj autobusa, tramvaja i trolejbusa.

Domovi zdravlja’]

Domovi zdravlja radiće skraćeno, uglavnom do 18 časova. Dežurne će biti službe pedijatrije i opšte medicine, ambulante i ekipe koje rade kućno lečenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari