Skuplje informacije o nailasku vozila na stajališta 1

Poskupljenje cene Bus Plus USSD servisa, odnosno usluge informisanja putnika o nailasku vozila javnog gradskog prevoza, na snazi je od prvog avgusta.

Nova cena je viša za oko jedan dinar u odnosu na 1,8 dinara u periodu pre prvog avgusta i sada iznosi 2,76 dinara sa PDV-om. Ova usluga postoji od 15. marta 2012. godine, a do više cene usluge nakon pet godina došlo je zbog poskupljenja telekomunikacionog saobraćaja navodi se u saopštenju kompanije Bus Plus. Kao i do sada informacije o dolasku prevoza na stajalište mogu se saznati pozivom na *011*kod stanice#, a kod stanice je na informativnoj tabli na stanici istaknut žutom bojom.

U saopštenju na sajtu kompanije Bus Plus stoji informacija, da je korisnicima javnog gradskog prevoza i dalje na raspolaganju besplatna BusPlus aplikacija za android telefone, putem koje se, takođe, mogu dobiti informacije o nailasku vozila na stajalište.

Od aprila postoji mogućnost plaćanja preko interneta u vidu elektronskih dopuna, a građani mogu kupiti mesečnu dopunu kredita, dopune za prvu ili drugu polovinu meseca, kao i godišnje pretplate za javni gradski prevoz. Plaćanje se vrši putem Visa ili Master kartica, unošenjem jedanaestocifrenog broja sa poleđine vaše Bus Plus kartice u polje Alias broj kartica nakon čega sistem učitava informacije i nudi opcije za odabir željenog tipa dopune. Takođe, nakon obavljene procedure, a prilikom prve voženje na početku meseca, kao što je i do sada bila praksa za personalizovane kartice, potrebno je prisloniti karticu na validator, kako bi se online dopuna aktivirala.

Bus Plus platna kartica je dezinformacija

Nakon najave gradskog menadžera 17. januara ove godine da će Bus Plus kartice „uskoro postati platne kartice“ ta ideja Gorana Vesića i dalje nije sprovedena u delo. Iz kompanije Bus Plus objašnjavaju za Danas, da „oni to nisu najavili, nisu dali takvu informaciju i ne znaju kako je došlo do toga da on (Vesić) to izjavi“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari