SSP: Grad da odustane od 15-omesečnog zatvaranja OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" 1Foto: SSP

Ne postoji nijedan valjan razlog za 15-omesečno zatvaranje škole „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Batajnici koje podrazumeva da 985 učenika od 1. septembra svakodnevno putuje u Zemun polje, ocenila je danas Stranka slobode i pravde.

Dobro je, kako navode, kada se kapaciteti škola povećavaju i uslovi za decu poboljšavaju, ali bez maltretiranja dece i roditelja. SSP zahteva od Grad da uvaži zahteve roditelja, odustane od najavljene rekonstrukcije i nađe način da reši problem neadekvatnih uslova za rad u školi „Svetislav Golubović Mitraljeta“, ali da tim rešenjem ne ugrozi komforan i normalan nastavak školovanja učenika iz Batajnice.

„Koliko je besmislen rok od 15 meseci za rekonstrukciju škole, najbolje govori podatak da je 2011. godine za 100 dana izgrađena potpuno nova škola „Dragan Lukić“ na Bežanijskoj kosi koja se prostire na 7.244 metra kvadratna, može da primi preko 1.000 učenika i obuhvata fiskulturnu salu, igrališta, atletsku stazu i druge sadržaje. Sa odgovornim ljudima koji znaju svoj posao, nije problem da svi ti radovi budu završeni u roku od tri meseca“, navodi se u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari