Stanari u Mirijevu blokirali Ulicu Jovanke Radaković, mesecima muku muče sa fekalijama, protest nastavljaju i u ponedeljak 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Stanovnici ulice Jovanke Radaković u beogradskom naselju Mirijevo završili su danas protest zbog problema sa izlivanjem fekalija na trotoar i kolovoz i posle skoro dva i po sata odblokirali ulicu, a za sutra u 17:00 najavili novo okupljanje.

Sutra ćemo preduzeti radikalnije mere i pozivamo sve da nam se pridruže, izjavio je za FoNet jedan od stanara David Slavković i dodao da im se niko od nadležnih danas nije obratio.

Stanari su blokirali ulicu tako što su na kolovoz stavili kontejnere.

Fekalije se izlivaju iz cevi koje pripadaju stambenim zgradama u Ulici Nikole Doksata, a ugrađene su kroz zemlju i direktno se sve izliva na trotoar i kolovoz.

Stanari u Mirijevu blokirali Ulicu Jovanke Radaković, mesecima muku muče sa fekalijama, protest nastavljaju i u ponedeljak 2
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Kako je za FoNet izjavio stanar David Slavković, oni već mesecima šalju dopise Javno komunalnom preduzeću „Beogradski vodovod i kanalizacija“, a oni im odgovaraju da nisu nadležni jer se radi o privatnim priključcima i upućuju ih na komunalne inspekcije.

„Na blokadu ulice smo se odlučili zato što niko neće da reši ovaj problem, a ako ova blokada ne urodi plodom, sledeći naš korak će biti blokada opštine Zvezdara i odlazak do čuvene institucije, zvana Gazela“, rekao je Slavković.

On je naveo da se u blizini nalazi i vrtić, da građani ne mogu da idu trotarom jer je prekriven fekalijama, pa onda idu kolovozom, rizikujući živote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari