Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajići Dragan Đilas, gradonačelnik proverili su juče kako teku radovi na izgradnji 50 stanova za ratne vojne invalide u naselju Kamendin.

– Izgradnja ovih stanova je deo jednog velikog projekta „Socijalno stanovanje za ratne vojne invalide“. Za njegovu realizaciju Vlada Japana izdvojila je 326 miliona dinara, a u iste svrhe iz sredstava Nacionalnog investicionog plana izdvojeno je još 322 miliona dinara – rekao je ministar Ljajić, prilikom obilaska gradilišta. On je dodao da u okviru projekta treba da se obezbedi izgradnja 318 stambenih jedinica, a dosad je izgrađeno i useljeno 219 stanova.

Prema rečima Ljajića, prestalo je da se još u tri grada do kraja godine dovrši izgradnja preostalih stanova u okviru projekta. Takođe, ostalo je da se završi i izgradnja 20 stanova u Sremskoj Mitrovici.

Prema njegovim rečima ovaj projekat je nasleđen od bivše Vlade Srbije i poznate su im opravdane primedbe da se radi o veoma malim stanovima. Sada se više „ne mogu ispravljati krive Drine iz prošlosti“, većse ovi započeti projekti moraju završiti, istakao je ministar. Jer, od 50.000 ratnih vojnih invalida u Srbiji tri hiljade i dalje nemaju svoj krov nad glavom.

– Ovaj projekat je izvesno vreme bio u zastoju, ali sada se nastavilo sa radom i očekujem da će sve biti gotovo do 23. decembra kada će ovih 50 stanova dobiti svoje prve stanare – naglasio je Ljajić.

Prema rečima Đilasa, nova gradska vlast zajedno sa predstavnicima građana koji treba da dobiju ove stanove ozbiljno se pozabavila činjenicom da svi započeti radovi većkasne i rešena je da ih završi u najskorijem roku.

– Kako radovi sada teku nova Trafostanica koja se gradi za ove stanove biće završena do kraja novembra. Takođe, verujem da če svi ostali radovi biti završeni u predviđenom roku i da če ovi ljudi dočekati Novu godinu u svojim novim stanovima – rekao je Đilas.

Inače, u Kamendinu ovih 50 stanova ukupne je površine oko 1.670 kvadratnih metara, od kojih je 26 jednosobno, 23 jednoiposobna i jedan trosobni stan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari