Gradska opština Stari grad, Savet za ekologiju Gradske opštine Stari grad, Turistička organizacija Beograda i Javno vodoprivredno preduzeće „ Beograd vode“, povodom obeležavanja 29. juna – Međunarodnog dana Dunava organizovali su promotivnu vožnju brodom „ Beograd 25“ koji je vlasništvo SRPC „ Milan Gale Muškatirović“.


Brod „Beograd 25“ uvršten je u turističku ponudu glavnog grada, i voziće sve zainteresovane Beograđane i turiste na relaciji Dorćol (ispred SRPC „MGM“ – Ada Međica – Dorćol“). Od ove godine brod polazi svakog radnog dana u dva termina, u 18.30 i u 20.20 časova. Cena karte za decu iznosi 150 a za odrasle 300 dinara. Brod će od 8 ujutru biti dostupan i za različite programe: đačke ekskurzije, rođendane, izlete.

Ana Danilović, zamenica predsednice Opštine, rekla je između ostalog da „obilaskom Beograda sa reka želimo da ukažemo na akcije koje preduzima savet za ekologiju GO Stari grad tokom čitave godine. Ove godine prvi put obeležavamo Dan Dunava ali s obzirom na to da naš grad leži na dve reke ubuduće ćemo što više razvijati ekološku svest kod sugrađana i pozivati ih da siđu na reke.“

Savetnik direktora Javno vodoprivrednog preduzeća Beograd vode Ivan Karić, rekao je da ovo preduzeće tek ove godine osnovano i da će preuzeti nadležnosti onih komunalnih preduzeća koja su se do sada brinula o vodama i priobalju. Ovo je prva akcija u kojoj učestvuju Beograd vode, ali će ih u budućnosti biti sve više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari