Sutra ujutru nastavak akcije zaprašivanja komaraca u Beogradu 1Foto: Beoinfo

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća (JKP) „Gradska čistoća“ Beograd sutra će, u ranim jutarnjim časovima, sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na Adi Ciganliji, Adi Međici, Makišu, Umki, Ostružnici i Bežanijskom Zimovniku.

Kako je saopštio Beoinfo, komarci će se zaprašivati i na Savskom keju uz Blokove 70, 70a, 44 i 45, na Zemunskom keju i u parku Ušće, Hajd parku, Topčideru i na Novom groblju.

Zaprašivanje će se uređajima sa zemlje vršiti i u Zvezdarskoj i Banjičkoj šumi, na nasipu Mali Raj – Jabučki Rit, zatim u Vinči uz Dunav, Ritopeku, nasipu Dunavac – Besni fok i nasipu Crvenka – Besni fok.

Biće obuhvaćena i naselja Braće Jerković, Banjica, delovi opštine Voždovac, naselja Šumice, Petlovo brdo, Vidikovac, Skojevsko naselje, Kneževac, Bele Vode, Banovo brdo, Repište, Miljakovac, Kanarevo brdo, deo opštine Vračar, naselja Medaković, Cerak, Cerak Vinogradi, Julino brdo, Rupčine, Sunčani breg, Kijevo, i Železnik.

„Gradska čistoća“ navodi da su preparati koji se koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani u Privremenoj listi biocidnih proizvoda, te da građani nemaju razloga za strah.

Iz tog JKP su apelovali na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, i da isprazne skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume i stara burad.

Pčelari su upozoreni da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

U saopštenju se navodi da će ekipe „Gradske čistoće“ nastaviti da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Građani povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu mogu da prijave servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7.00 do 22.00 sata, i subotom od 8.00 do 14.00 sati, saopšteno je iz „Gradske čistoće“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari