Petronijević: Grad nastavlja da unapređuje položaj osoba sa invaliditetom 1Foto: Beoinfo

Tribina „Diskriminacija NE zapošljavanje DA osoba da invaliditetom”, koju je organizovalo Udruženje osoba sa invaliditetom Beograd, održana je danas u Starom Dvoru, saopšteno je danas iz uprave Grada.

Kako je saopšteno, član Gradskog veća Dragomir Petronijević je  istakao da Grad nastavlja da unapređuje položaj osoba sa invaliditetom i da im pruža šanse za zaposlenje.

– Mnoštvo rezultata su upravo hiljade radnih mesta za osobe sa invaliditetom kao i mogućnost da grade svoju karijeru. Ono što ćemo raditi u budućnosti jeste da čujemo sve predloge, kritike i sugestije i da zajednički nastavimo da unapređujemo sistem radi rušenja barijera – rekao je Petronijević.

On je naglasio da je u Beogradu danas mnogo bolja situacija nego pre osam godina i da se do tih rezultata došlo direktnom komunikacijom i zajedničkim radom sa tim osobama.

– IT sektor nam pomaže da nastavimo sa obukom ovih osoba i da zavisno od invaliditeta prilagođavamo obuke. Takođe, pokušavamo da motivišemo poslodavce da ne plaćaju kazne zbog nedovoljnog broja radnika, već da zapošljavaju ove osobe i da time pokažemo da Grad Beograd stoji iza njih – istakao je Petronijević.

Gordana Pušara predsednica Udruženja osoba sa invaliditetom Beograd je istakla da se održavanjem ove tribine podstiče zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

– Ovom tribinom želimo da istaknemo koliko Grad Beograd nastoji da pomogne da se uz pomoć ovog udruženja osobe sa invaliditetom zaposle. Grad je dosta pomogao preko Saveta za zapošljavanje, u čemu mi kao Udruženje dajemo svoj doprinos tako što smo zaposlili preko 50 osoba sa invaliditetom. Potrebno je otvoriti što više radnih mesta za osobe sa invaliditetom i mi zastupamo interes da se vrati četvoročasovno radno vreme zato što ne mogu sve osobe sa invaliditetom da rade osam sati – rekla je Gordana Pušara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari