Trka oko Kalemegdana u subotu 1Foto: wikipedia

Trka oko Kalemegdana biće održana u subotu 10. septembra, povodom obeležavanja 77 godina od istorijske trke Formule 1, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić koji najavljuje rešavanje problema buke iz ugostiteljskih objekata i zoniranje i plaćanje mesta za splavove.

Trka Formule 1 održana je prvi put 1939. godine oko Kalemegdana i poznata je po tome da je ona jedina te vrste koja je održana za vreme Drugog svetskog rata. Pobedio je Italijan Tacio Nuvolari, jedan od najvećih automobilskih asova tog vremena, rekao je Vesić za TV Pink.

Doneli smo odluku da tu trku obnovimo i u tu svrhu tadašnja staza oko Kalemegdana biće potpuno obnovljena, rekao je Vesić. Na trci će biti ljudi iz muzeja Tacija Nuvolarija, koji će dopremiti i prikazati njegov automobil, kao i poznati kolekcionari koji će prikazati svoje modele, dodao je on. Govoreći o komunalnim problemima u gradu, Vesić je rekao da će problemi buke iz ugostiteljskih objekata na sutrašnjoj sednici Skupštine grada biti delimično rešeni.

Prema rečima Vesića, Biće promenjena postojeća odluka koja će se menjati tako da važi u zoni na 150 metara od stambene zgrade. Vesić je istakao da će mesta za splavove biti zonirana i da će se tako i naplaćivati, kao i da će mesto određivati do koliko će splavovi vremenski moći da rade.

Beće biti isto radno vreme za splavove koji rade u centru grada i one koji rade na udaljenosti od desetak kilometara od centra, naglasio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari