Turistička organizacija Beograda otvorila je juče svoj turističko-informativni centar u prizemlju „Beoizloga“ u Knez Mihailovoj ulici 6. Posetioci Beograda iz zemlje i inostranstva ubuduće će na oko 230 kvadratnih metara novog prostora moći da dobiju sve potrebne informacije o našem glavnom gradu ali i da pogledaju neku zanimljivu izložbu.


– Ovo je naš peti objekat takve vrste u gradu, ali je najreprezentativniji, upravo onakav kakav zaslužuje evropska prestonica kao što je Beograd. Zahvaljujem se Kulturnom centru Beograda i Sekretarijatu za privredu što su nam pomogli da ovaj posao privedemo kraju – rekla je Jasna Dimitrijević, direktorka Turističke organizacije Beograda.

Podsetivši da je na jučerašnji dan 1936. godine Beograd proglašen za turističko mesto, Dimitrijević rekla je da je u prvih deset meseci ove godine naš glavni grad posetilo 399.296 gostiju, koji su ostvarili 1.061.692 noćenja, što je za četiri odsto više nego za isti period prošle godine.

Predsednik Izvršnog odbora TOB, Zoran Milenković rekao je da cilj novog TIC nije samo pružanje šturih informacija, već da on živi tokom čitave godine.

– Naša želja nije samo da postoji mesto na kojem će turisti moći da pitaju gde je neki hotel ili poznati spomenik i da se tu završi uloga informativnog centra. Umesto toga, u izložbenom delu našeg novog prostora, jednom mesečno biće organizovane izložbe, u saradnji sa predstavnicima gradskih opština. Na taj način objedinićemo turističku ponudu svih 17 opština na jednom mestu – rekao je Milenković. Kako naglašavaju u TOB, jedan od glavnih planova za narednu godinu je uključivanje u projekte evropskih gradova na Dunavu i dunavske asocijacije. Osim toga, u planu je promocija Beograda na međunarodnom i domaćem tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari