Turistička organizacija Beograda pred svaki predstojeći vikend nudi sugrađanima i gostima prestonice nekoliko predloga kako najbolje provesti dane koji su pred nama.

Ovoga puta, preporučuje se šetnja kroz jednu od najstarijih četvrti Beograda – Savamalu. Tura „Savamala – creative district“ pešačkog je karaktera i održava se svake subote od 12-14 časova. Polazna tačka je Mikser House (Karađorđeva 46), a obilazak u pratnji licenciranog vodiča na engleskom/srpskom jeziku, traje 120 minuta. Cena obilaska je 1800 dinara, a obuhvata ulazak u znamenita zdanja Savamale, kao i specijalitete – balkanski suši i čokanj rakije, i poklon suvenir – maramu sa mapom kvarta. Pored istorijskih činjenica, tura prikazuje urbane mitove kvarta i predstavlja Savamalu kao novo uporište dizajna, kulturnih dešavanja i uzbudljivog noćnog života.

Takođe, može se posetiti i uvek atraktivan program u Konaku kneginje Ljubice (Sime Markovića 8) i saznati nešto više o životu u Beogradu u vreme vladavine dinastije Obrenović. Termini: petak 17 časova i subota u 10 sati. Program traje jedan sat, a cena ulaznice je 350 dinara. Maksimalan broj posetilaca je 30.

Ukoliko vam više odgovara promenada Beogradskom tvrđavom, učestvujte u šetnjama koje se održavaju subotom od 11 sati (na srpskom jeziku) i od 13 sati (na engleskom). Obilazak traje 2 sata, a cena je 300 dinara. Okupljanje je ispred TIC, Knez Mihailova 5. Na ovaj način upoznaćete Beograd šetajući se gradskim ulicama i uživati u interesantnoj priči vodiča o istoriji grada, arhitekturi i životu Beograđana. Kroz ovu turu upoznaće se uže jezgro grada, Beogradska tvrđava i park Kalemegdan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari