U Beogradu predstavljena nova mašina za presađivanje stabala vrednosti oko 250.000 evra

Ostavite komentar


  1. Ovakvu mašinu morale bi do sada da imaju i najsiromašnije opštine u Srbiji, a ne da je tek sada nabavlja grad Beograd.
    Dok se gradio Delta tržni centar u Nišiu, van zahvata tržnog centra posečen je drvored na javnoj površini, da ne zaklanja vidik na ono ruglo. Valjda su mislili da će bolje poslovati ako unište lep drvored uz trotoar.
    Sve gradske rukovodioce, u svim gradovima i opštinama, gde su, zarad promocije moći njihove fotelje, bespotrebno nemilice uništavani gradski drvoredi bih na 15 minuta obesila za noge, da tako vise iznad očajno odrađenih pločnika, dok im ne dođe iz zadnjice u glavu, dok ne shvate zbog čega se gradovi moraju širiti, umesto što se smanjuju zelene površine.

  2. Ovakvu mašinu je Beograd imao još u prošlom veku. Ne znam zašto se neko hvali što radi ono za šta je preplaćen. Kao što neko reče: Mašina za premeštanje drveća van grada.

  3. Ovaj „covek“ Vesic je stvarno besmislen i neinventivan da je strasno sto uopste pisem o njemu. Narodski receno: „Čupa, pa sadi“.

  4. Mašina se zove Sadiša, a kako se zove vozač? Chop Woody? Woody Woodchip? Rooty Cutter?

  5. Sadista je sada i masina, pored vesica.
    Prva upotreba na Kalemegdanu, za gondolu i sve ostalo.

  6. Ovakvu masinu imali smo 1984 godine ,secam se da je koricena u Obrenovcu kada je gradjen toplovod i sa njom su presadjivali drvece koje se nalazilo na trasi toplovoda…

  7. Kada ce ovaj mucenik biti trajno uklonjen sa politicke scene? To sto on glumi neimara .,mi to postujemo,al ako je i od njega.,previse je.

  8. Za kalemegdansko drvo kasno.
    Inače, i dalje seku veliko zdravo drveće i sade drvca od 80cm koja im se suše.

  9. Koliko divnih i poučnih informacija! Kupiš mašinu od 280000 evra i dobiješ „presadišu“. Glupo je saditi sadnice-mladare, jer oni kvare izgled drvoreda. Neka stručnjaci (ako ih imamo) izračunaju koliko hiljada sadnica može da se posadi za te pare. Hiljade mladara koji unose nered u drvoRED. Ranih sedamdesetih prošlog veka već je postojala ovakva „fantastična“ mašina. Donela je, tada, desetak breza na trg republike i tu ih „presadila“. Tih breza više tu nema, ali imamo novog presadišu. Mladari nam nisu ni potrebni – prave neRED.

  10. Ono kad se glavni drvoseča slika pored mašine za presađivanje stabala. Šteta što prvo ne odvede makinu na Kališ, Košutnjak i Revu. A Ivan vodi statistiku o tome koliko još stabala (od miliona obećanih za sadnju) duguje Bgdu

  11. U Zrenjaninu ljudi nemaju vodu za pice cak ni tehnicku vodu za kupanje i pranje vesa kuvanje a da nije zarazena ARSENOM , a Vesic i SNS kupuju masine da cupaju i sade drvece.SRAM VAS BILO. KOLIKO IMAMO OLIMPIJACA IZ ZRENJANINA .

  12. Ja znam da me juri onaj Nemac, Alchaimer se zove, ali koliko se secam ovakva masina je vec nabavljena, mozda manjeg kapaciteta pre neku godinu pa je gospodin Vesic to hvalio na sva usta, gde se dede ta stara masina kada se sada hvale kako nam je samo to falilo i to bas gospodinu Vesicu koliko drveca cete da izvadite do kraja godine, ovo mu dodje kao bolja varijanta od secenja a meni to isto gospodine Vesicu. Ziveli

  13. Ne verujem mu nista. Spremaju se neku zelenu povrsinu da ‘betoniraju’ tjs prodaju investitorima.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.