Stanarima izbegličkog centra na Vidikovačkom vencu juče je uključena struja na inicijativu zamenika gradonačelnika Beograda Milana Krkobabića, a u dogovoru sa generalnim direktorom „Elektrodistribucije Beograd“ Stevanom Milićevićem i gradskim poverenikom za izbegla i interno raseljena lica Miodragom Pribilovićem.


– Kolektivni centri nisu nešto čime Beograd može da se ponosi, oni su nužno zlo koje što pre mora da nestane. Ti ljudi moraju dobiti krov nad glavom i posao, a to nam je sada i prioritet. Bavićemo se kao i do sada ljudima, strategije ćemo ostaviti drugima. Prvi korak u tome je bar da im se upali sijalica. Dug koji je napravljen mora da se izmiri – rekao je Krkobabić.

Dvadeset i jedna porodica koja živi u ovom izbegličkom centru bila je bez struje skoro mesec dana zbog neizmirenih računa. U pronalaženju rešenja aktivno učešće su preuzeli Komesarijat za izbeglice i Povereništvo za izbegla i interno raseljena lica grada Beograda. Dogovoreno je da će porodice, inače raseljene sa Kosova i Metohije, svoje obaveze izmiriti na 12 rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari