U „Klubu književnika“ nije se mogao naći prazan sto. Ljubitelji francuske kuhinje okupili su se da probaju specijalitete sa francuskog menija, kreiranog specijalno za ovu priliku.

“Klub književnika“ bio je jedan od hiljadu restorana u svetu izabranih da učestvuju u međunarodnom projektu „Ukusi Francuske“. Ovaj projekat organizovan je u saradnji sa francuskom ambasadom sa idejom da promoviše francusku kuhinju. Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, sa svojim suprugom posetila je “Klub književnika“ i podržala ovaj projekat koji slavi francusku gastronomiju.

„Ukoliko se ovogodišnji projekat pokaže uspešnim, „Ukusi Francuske“ treba da postanu tradicija. Ovo je prilika za druženje i razmenu iskustava šefova kuhinja koji učestvuju u ovom projektu“, naglasila je Moro.

Francuski specijaliteti pripremani su na autentičan način dugogodišnjeg šefa kuhinje ovog restorana, Ljube Vasića, a glavni specijalitet je bila guščija džigerica koja je na meniju „Kluba književnika“ više od dvadeset godina.

„Guščija džigerica je prepoznatljivo jelo za „Klub književnika“. Tajna svih mojih recepata je u jednostavnosti, jer smatram da prirodnu aromu ne treba uništavati nepotrebnim začinima “, istakao je Ljuba koji je ovaj specijalitet naučio da priprema sam, po svom gurmanskom osećaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari