Umetničkom stazom do Muzeja savremene umetnosti 1Foto: BeoInfo

Kada na Dan oslobođenja Beograda bude otvoren Muzej savremene umetnosti, do njega će posetioci moći da dođu i umetničkom stazom – vezom između kompleksa „Ušće” i kulturnog zdanja, rekao je glavni gradski urbanista Milutin Folić za list „Politika”, prenosi Beoinfo.

Moraće da se poštuje stroga hijerarhija u kojoj će pešaci i biciklisti imati prednost. O izboru detalja koji će biti na svakoj stazi svoj sud moći će da daju i sugrađani posredstvom aplikacije „Beograđani”.
– Park „Ušće” postaće zelena oaza maltene u centru grada, gde će moći da se uči, rekreira i odmara, a ne kao sada da se uglavnom samo protrčava – ističe Folić i dodaje da je firma „MPC propertis” gradu donirala idejno rešenje, a da će „Zelenilo” finansirati izgradnju umetničke staze.

U planu je i pešačko-biciklistički most koji bi kod Beton hale, gde je planirana pasarela do Beogradske tvrđave, povezao desnu savsku obalu sa levom kod Muzeja savremene umetnosti. Izvesna je i još jedna, kako je gradonačelnik naziva, atrakcija grada – gondola kojom će se spojiti tvrđava i park Ušće, prenosi „Politika”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari